Cor Hemmes

6 juni - 12 juli 2020

Vanaf 6 juni huisvesten we een ‘familie expositie’: grootvader Cor Hemmes en kleinkinderen Anna Ravenhorst en Bram Ravenhorst.

Cor Hemmes (1944) is een autodidacte kunstenaar met als expressiemiddel GLAS. Altijd op zoek naar de werking van licht in glas: kleurrijk of blank. Een nieuwe richting in zijn werk zijn de torso’s, waarvan er twee opgenomen zijn in de expositie: de een massief gegoten glas, de andere opgebouwd uit kleine korrels in de zgn. Pâte de Verre -techniek. Graag combineert hij glas met andere materialen, zoals R.V.S., roestig ijzer of drijfhout enz. Zijn werk omvat kunst voor in de tuin en voor binnenshuis.

Anna Ravenhorst (1997) is een zeer getalenteerde kunstenares met een grote voorliefde voor het werken in zwart/wit.Tekeningen in Oostindische inkt, potlood of in linosnede hebben haar voorkeur.Opvallend in haar werk is de verfijndheid en aandacht voor het detail.

Bram Ravenhorst (1994) is kunstschilder, graficus en podiumartiest/rapper. In zijn “one-liners” – tekeningen/schilderijen met een doorlopende lijn die de hele figuur omvat – probeert hij de wereld om hem heen te kaderen.

Zo verschillend, maar verbonden door de kunst. De familie-expositie loopt tot 12 Juli.

Gallery